Performanța Sau Vârful Piramidei!

4 februarie 2021by Anca Al Kebsi0

Performanța, începând de la Dex, înseamnă randament ridicat, înseamnă o realizare deosebită, un rezultat fruntaș într-o întrecere sportivă și nu numai. O regăsim în termeni ca excepțional, valoros, stare de perfecțiune, deosebit!

Ceea ce face ca performanța să nu fie pentru oricine. Este opusul mediocrității. Și totuși, performanța este o cerință din ce în ce mai întâlnită în mediile de lucru de astăzi. Dacă faci pur și simplu ce ți se spune, aceea nu este performanță,  iar în final, contextul profesional, competitiv, bazat pe rezultat, te va exclude. Nu e de blamat, oricine ar vrea o echipă formată doar din oameni performanți!

Întrebarea e cum ajungi tu să fii performant în ceea ce faci. Cum ajunge echipa ta la performanță, alături de tine, ca leader?

Imaginează-ți că urci o piramidă. A performanței.

Vânzările sunt un domeniu extrem de însetat pentru performanță. Fără rezultate fruntașe, nu reziști mult. De aici am putut învăța că dacă vrei să atingi vârful de sus al piramidei, urci prin propriile obiective! Adică faci mai mult decât ți se cere, urmărești mai mult decât un target, privești la mai mult decât următorul prag. În 15 ani am avut timp să urc și să cobor suficiente trepte încât să-mi dau seama că doar oamenii care fac diferența ajung în top. Și am mai învățat un lucru. Că singur, pragul tău se oprește undeva. Că nu ai ocazia să atingi vârful performanței fără o echipă.  Și că priveliștea din vârf  e incredibil de frumoasă, când ai ocazia să o vezi alături de oamenii cu care ai luptat!

Propune-ți mai mult!

Așadar, oricâte obiective impuse am avea (și nu e cazul să încercăm să scăpăm de ele, libertatea absolută e imposibilă) al vostru e cel mai bun. Nu al tău, al vostru. Pentru că vă ajută să fiți mai presus de obiectivele impuse, pe care le veți realiza oricum  în trecere către obiectivul vostru propus!

Cum setez un obiectiv propus?

Simplu, alături de ceilalți! Lasă echipa să vorbească. Ascultă ce-și dorește, provoac-o să-și depășească limitele, oferă-i încredere, susținere. Întinde-i o mână către următorul nivel. Lasă egoismul deoparte și vezi ce ați câștiga împreună din asta. Analizează ideile, soluțiile, realitatea actuală, opțiunile de urcare. Asigură-te că fiecare vede beneficiu din acest drum împreună și că fiecare are un rol cheie în el.

Ce câștig?

Idei valoroase, la care nu te așteptai poate. Un nivel de asumare înzecit pentru că oamenii luptă mult mai mult pentru ideile proprii; o creștere enormă a potențialului pentru că fiecare va da ce are el mai bun pentru a susține cauza. Independența echipei, căpătată din încrederea primită; interdependența prin unificarea eforturilor într-un scop comun. Un rezultat mult mai bun, adică un randament ridicat, o reușită excepțională. Sau cum ar spune chiar Dex-ul, definiția performanței.

 Fii Leaderul care încurajează obiectivele propuse!

Vrei să știi cum încurajezi echipa să ajungă la obiective propuse? GROW e unul din instrumentele de coaching eficiente în acest sens și poate cel mai cunoscut. Practice este un altul! Dar mai presus de instrumente, trebuie să înveți să fii Leader Coach!

 

În acest sens, cu siguranță te pot ajuta!

Un articol din Coaching pentru performanță – programul Antrenament pentru Leaderi! Parte a cursului Abilități de Coaching și influență pentru Leaderi

By Anca Al Kebsi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://brightgoals.ro/wp-content/uploads/2022/08/logo-640x284.png

Schimbări pozitive și transformări

pas cu pas!


BLOG

Ce este coachingul profesionist?
4 septembrie 2024
Ce este coachingul profesionist?
Social Media vorbește despre coaching. Facebook, Instagram, LinkedIn abundă în pachete, idei și opinii despre coaching. E un subiect în trend…pe cât de popular, pe atât de speculat. Ce este coachingul profesionist și ce competențe are un coach profesionist? În calitate de coach profesionist certificat, am simțit des că misiunea mea este să aduc claritate...
A deveni coach
30 aprilie 2024
A deveni coach
De la a face coaching la a deveni coach sunt ceva pași. Fie că vrei să devii life coach sau business coach, fie că vrei să începi să folosești coaching în conversațiile cu echipa, în relațiile cu clienții tăi sau în business, coaching-ul este mai mult decât un curs pe care îl faci. Este mai...
Ce sunt emoțiile?
18 aprilie 2024
Ce sunt emoțiile?
Ce sunt emoțiile? Cum le înțelegem și cum le gestionăm? Deși se vorbește mult despre înțelegerea și gestionarea lor, iar vocabularul emoțiilor a crescut odată cu dezvoltarea personală, provocarea este mare. Să dăm  emoțiilor o definiție concretă, să putem descrie sursa, să știm exact cum se activează? Toate direcțiile arată că nu am învățat cum...

Copyright Bright Goals | Powered by smartblackberry.com & dorn.agency